Nu & Då.

2007-2016 kommer snart :)

2006

Tjohoo Nytt År, Nya spännande uppdrag! Efter en skön och välbehövlig semester i Thailand så drog jag direkt till Globen .Där stod mina begåvade kollegor Pernilla Wahlgren& Charlotte Perelli och väntade... Självklart blev det en Discolåt Ai No Corrida ( se video här).Jättekul att få sjunga för hela fantastiska Sport sverige På Idrottsgalan.
 

Hoppsan jag kom visst med i Melodifestivalen!!!! Oj så kul! Innan Natten är över heter låten ,och just det på svenska. Tävlade i Karlskrona och trots att Mamma nära nog ruinerade sig på telefonröstningar så åkte jag ut med huvet före men kul vare! Men det är ju fortfarande en bra låt, så den tar jag med mig vart jag än uppträder.

Men nu undrar ni säkert vad som händer med Afro-Dite... Det ska jag tala om... Vi har nu kommit fram till Maj och det är dags för oss brudar att ta oss till Riksteaterns rep lokaler. Vad ska vi göra där tro? Jo, vi ska åka på turne' med hatten lätt på sne' Med en barn föreställning som heter Svirr Å' Snurr å' Sommargung. Det var otroligt kul att få damma av den svenska barnviseskatten tillsammmans med Victor Åkerblom Nilsson.

Men Innan det var dags att sätta sig i turne'bussen var jag tvungen att yla lite mer Disco!!!! Tillsammans med Stephen Simmonds och Andreas Lundstedt satte vi ihop en föreställning ute på Kastellet. Mycket lyckat och för er som gillade det så kör vi igen i år med sommar tema...Tyvärr hann inte Mamma dit men -06 men -07 ska det ske!.Så... nu var det hög tid att sätta sig i bussen och sprida glädje till barn och vuxna och Mammai hela Sverige med t.ex. Mitt sår, Ett barn ska jag ha, Blommig falukorv m.m.Som ni säkert listat ut så vet man aldrig vad som kan hända i Kayo's liv.... Oj då Ett TV Progarm 5 dgr. i veckan!! Förkväll så det dånar om det.! Jätte jobbigt men kul. Helt nytt och det vet ni att gillar! För säkerhetskull så var jag ju bokad sen länge för en Julshow med mina Favoritsystrar Gladys och Blossom och Cotton Club! Så nu var det bara att pendla mellan sthlm och Göteborg! Puh! Nu är vi raskt framme i December och huj så var året slut! Kära Vänner jag får ju faktiskt frågor hela tiden om jag inte ska släppa nåt nytt album... Nu är det så att jag smög in i studion med min vän Paul Rein och spelade in en skön Discohousedänga If it Makes you feel good. Vill ni spela den oavbrutet så föreslår jag att du går ut på ITunes och köper den helt enkelt. Kram på er!

2005

Jag har, tillsammans med snygge Micke Leijnegård, fått den stora äran att vara programledare för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2005! Den kommer att gå av stapeln den 5 mars i Växsjö.
Dessutom körade jag i den danska Melodifestivalen. Olsen Brothers bidrag "Little Yellow Radio"! Tyvärr vann vi inte men det gjorde inget! Kul erfarenhet och härligt att få jobba med såna superproffs!

Hela året doftade Afro-Dite.... Våren och sommaren var jag ute och spelade med mina favvo-tjejer Blossom och Gladys. Som soloartist var jag också med på Sommarkrysset på Gröna Lund roligt det med.. Traditionsenligt gjorde afro-Dite Pride Festivalen, i år ihop med Cotton Club. Som grädden på moset avslutade jag året med att åka på Stjärnklart.
 

Vilket privilegium att få jobba med ikoner som Anne-Li Rydé, Jerry Williams och Lill Lindfors! Dessutom med snyggingarna Anders Ekborg Och Årets Schlagervinnare Martin stenmark!
​​​​​​​En annan sak jag är mäkta stolt över är att jag slutat röka!!! Duktiga mig! Som belöning för att jag varit så duktig och rökfri drog Discotanten till Thailand och firade Jul å Nyår... toppen, eller hur va! :)

2004

....resan fortsätter, men det är dags att summera lite! Det är hög tid för en egen show. Kayo - Nightclubbing! Snart i en stad nära dig...:-) Vi ses!...och mamma följer med...:-))

2003

En överlycklig Marcos Ubeda ringde oss och berättade att en Afro-Dite-demo med namnet "Aqua Playa" kommit med till Melodifestivalen 2003! Vi förstod att vi inte hade samma vinnarchanser två år i rad, men vi ville ge tillbaka lite, för allt det vi fått! Vi lyckades anlita stjärn-koreografen Billy Goodson, som koreograferat till stjärnor som Diana Ross och Michael Jackson, men även Herreys "Diggiloo-Diggiley"! Först en nervös deltävling i sundsvall... Puh! Vi gick vidare till final! Sedan vidare till Sverigefinalen i Globen där vi ändå kände oss nöjda med en sjunde plats. Men vi var ju härliga för det!:-) ...och grattis till Fame, jag visste att ni skulle vinna!

Under hösten 2002 hade jag återigen fått en förfrågan om ett projekt i USA. Blossom hade fått erbjudande om programledarjobb för Svt. Gladys hade många av förfrågningar om turnéer. För under "vårt vinnarår" fick vi alla lägga våra egna projekt på hyllan ett tag. Därför beslutade vi oss för att pausa lite och jobba med våra egna projekt. Lite egna ego-kickar behöver man...:-)

Min ego-kick var att återvända till min favoritstad New York. Jag blev erbjuden att samarbeta med mitt gamla skivbolag Logic Records i en duo vid namn La Bouche.
När alla Afro-Diters scheman överensstämt, så har vi hunnit med några sköna shower. T ex Regnbågsfestivalen i Malmö! Gala!

2002

Vad hände? Christer Björkman ville att vi skulle medverka i nya Melodifestivalen, den första upplagan med fyra deltävlingar. Vi deltävlade i Norrköping med "Never Let It Go". Vi vann och gick vidare till finalen i Globen. Vi vann Melodifestivalen 2002!!! Allt hände, på en och samma gång! Vi började direkt med att spela in vårt första album...på tre veckor!

Sedan bar det iväg till Tallinn och Schlager EM! En otrolig vecka med "naken-chock" och annat som slutade med 8:e plats! Raskt hem för att hylla Miriam Makeba som vunnit PolarMusicPrize. Vi gjorde PataPata till hennes och Kungens ära. Sedan var det bråttom att snickra ihop en sommarturné.
Allsång på Skansen med ny "naken-chock"...:-) ABBA-gala i Globen, som TV-sändes i två delar. Många roliga galor som t ex "Stockholm 750år i Stadshuset", "Åhléns mode-gala på Grand Hotell", den direktsända "Fröken Sverige-finalen". Vi medverkade i firandet av Sveriges Nationaldag som TV-sändes från Stadion i Stockholm...och mamma var där!

Många roliga shower blev det också...några jag tänker på just nu är Gröna Lund, Liseberg, Den Stora Schlagerfesten, Hasses Lada, Julgalan och Pride-festivalen igen-härligt! Jag ville bidra med en egen "naken-chock" och gjorde en serie bilder för tidningen Café.

Under hösten blev det TV igen, nu för den nystartade TV-såpan Fame Factory. Dels var jag där och gästföreläste. Sedan var vi också där med A-D som gästartister. Vi gjorde ännu mer TV för SvT också, Världens Barn-galan och Gokväll. För TV4 medverkade vi också i Årets TV-Gala.

Och till alla er som skänkt mig så många fina presenter, kramdjur, teckningar, hälsningar....ni skall veta att jag sparat ALLT...Tusen Tack! Nedan finns ett fint exempel:-)

2001

Nu var jag, Blossom och Gladys i full gång. Ett av många roliga uppdrag var Pride-festivalen där vi både gjorde vår show, men även var med under schlager-dagen. Vi "vann" vår första schlagertävling kan man säga...:-) (Du som var där vet vad jag menar...)

Nästa uppdrag blev direktsänd Cancergala på TV 4. Och nu tyckte vi det var dags att byta look och namn. Med Surpremes-låten "Set Me Free" antog vi Destinys Child-looken. Efter många grubblerier kom Blossom på namnet!! Afro-Dite! Vilken hit!

Tur att man har så många härliga vänner. Telefonen ringde igen...den här gången var det min gode vän Micael Bindefeld som ville att jag skulle glittra på premiären av Casino Cosmopol i Malmö, tillsammans med Cotton Club. Vilken fest!

2000

En höstdag sprang jag på min goda vän Blossom. Vi ringde Gladys och snipp snapp hade vi startat en egen grupp. Vi kallade oss "Sjöström, Söderberg och Werner". En hyllning till våra mammors flicknamn! Skönt att driva igenom något eget med bara tjejer...Girlpower!

En av våra stora gemensamma nämnare är 70-talsdisco...och glittret...och alla sköna discosteg. Har väl aldrig skrattat så mycket som när vi satt upp vår första discoshow..."Disco Inferno" "Born To Be Alive" "Lady Bump"!

1999

Längtade efter sköna middagar hemma i Stockholm med familj och vänner. Men saknade livespelningar med band. Så det passade perfekt att jobba med de svänginga och sköna grabbarna i Cotton Club. Men jag var ju singel...så konferencier för Sveriges Man-turnén var som en skänk från ovan...på alla sätt och vis:-)

1998

Hösten 98 var längtan efter mamma stor...dags att åka hem till Sverige igen. Men med två resväskor fulla med nyinköpta discokläder ville jag inte riktigt hänga in dom i garderoben. Så när min gode vän Richard Häger från Cotton Club hörde av sig om ett "stockholmskt" Studio 54, kändes det perfekt! Staying Alive!

"Long distance call" igen...tillbaka för en kortare vända till USA. Denna gång för att yla in en duett med LFO. "If I Can´t Have You" vilket passade en gammal discotant som mig perfekt. Låten var ju nämligen en av spåren på legendariska "Saturday Night Fever"!

1997

Le Click´s "Call Me" blev en av de 10 mest spelade låtarna på en av New Yorks största radiokanaler KTU. Även kanalen B96 i Chicago hade "Call Me" flitigt på sin playlist. Detta gjorde att det blev ännu en turné med min favoritkoreograf "Slam", som ni säkert sett som den snyggaste av Madonnas dansare...i både "Vogue" och "In Bed With Madonna"-filmen. Skryt...:-))
Inte nog med det! Jag fick inbjudan till båda talk-showerna Ricki Lake och Jenny Jones.

1996

Sista omgången för min del på Fort Boyard. Nu var det dags för nya uppdrag. Telefonen ringde igen, den här gången från USA. Vi behöver en sångerska nu! Kan du komma? Klart jag kan och iväg bar det! Jag blev en duo tillsammans med Robert Haynes. 36 stater och över 500 spelningar senare var Le Click ett faktum i både USA och Tyskland.

Här till höger med Robert i vad som en gång var Studio 54. Jag fick tillfälle att träffa och ibland samarbeta med flera "stora namn" som t ex RuPaul, Sister Sledge, Robin S, The Weather Girls och många fler. Som grädden på moset fick jag vara förband till Backstreet Boys under en turné. Härligt!!

1995

akten på nycklar fortsatte, succén var ett faktum. Men man kan ju inte bara göra en sak åt gången... Varför inte åka på turné igen? Modelljakten vore kul! Hm..det var länge sen jag dansade,varför inte ta och koreografera Björn Borgs Pressvisning?

Men jag vill ju oxå vara med på scen! Övertygades att göra en kaxig version på Madonnas ''Justify My Love''.... En reklamkampanj ska man väl kunna klämma in. Den första i serien av Kapp-Ahls många kampanjer,'' We are Family".

1994

11:e februari var en stor dag. Det var dags för premiären av Pillertrillaren. Mamma var stolt! Raskt vidare till nya stordåd...dags för Disney!! Nala i Lejonkungen fick min röst, mamma ännu stoltare!!
 

Sedan väntade ett nytt programledar-uppdrag på TV 4, Fångarna på Fortet...nu spricker mamma snart!! Men ner i gruset..Nominerad till en Grammis, som någon annan fick...:-( Men mamma är fortfarande lika stolt...:-)

1993

Nu blev det körigt! Mitt andra album Kärleksland hann precis komma ut när SF ringde och undrade om jag ville provfilma för en huvudroll i en ny svensk film. Ja,det var bara att kavla upp ''blus''-ärmarna och turnera på kvällarna och filma på dagarna!

Jag har aldrig haft så kul!!! Jag var tydligen snygg oxå, för nu kunde jag titulera mig en av Sveriges Vackraste Kvinnor! Man tackar...Vecko-Revyn! Ett oförglömligt år....

1992

Men som den Vädur jag är älskar jag nya saker..så när jag fick erbjudande av den nya'' kanalen Z-TV tackade jag självklart ja och vips var man V.Jay! Men inte nog med det, Orup ringde och sa: ska inte jag skriva en platta på svenska till dej? Dah!!! Vad tror ni jag svara? Yipieee!

1991

Men än var jag inte fulllärd, så när Orup ringde och frågade om jag ville följa med på turne´som körtjej sa jag: väldigt gärna! En härlig sommar med dom stora pojkarna!!

1990

1:a singeln "Change Of Attitude" som skrevs av Alexander Bard och Anders Wollbeck blev en hit! Nu gällde det att få fram ett album så fort som möjligt. Vi spelade in första plattan på 16 dagar!! Sen blev det turné och framträdande på bl.a "Listan" där Blossom Tainton var VJ och "Jakobs Stege".

En ny vän och kollega vid namn Gladys del Pilar bidrog med sin fantastiska röst när hon inte filade på sin egna karriär. Vilken tur jag hade!!

1989

Från Surf Turf raskt vidare till Pernillas Sommarturné Gissa vilka som var med där?! Bröderna Ingrosso och Blossom Tainton. :) Nu stod det skrivet i stjärnorna att det var sång som gällde. Då gjorde jag en duett med Anders Glennmark (Hon sa) och en duett med Jean-Paul Wall.
Ett snabbt inhopp som dansare blev det dock i "Creeps" video "Oh I Like It". För att förenkla min tillvaro så tog jag ett jobb som servitris på Rest. East också :).
Den 13 december så hände det till slut!! Jag signerade mitt första skivkontrakt med Swemix!!

1988

Jag trivdes så bra på Börsen så jag tog en produktion till, "I grevens tid" med Jan Malmsjö. Men sen fick det räcka. Nu blev sången viktigare. Med Surf Turf fick jag chansen att prova mina stämband som sångerska på riktigt. Men jag längtade efter att få jobba med Vito Ingrosso igen så när han ringde tackade jag genast ja! Det blev ett inhopp i "Stray Dog Heaven" på Melody i Stockholm.

1987

Nu blev det dags att "teama" upp med Emilio och Vito Ingrosso igen. Min dröm blev sann! Äntligen Hamburger Börs i Stockholm, den stora scenen. Som grädde på moset tillsammans med Pernilla Wahlgren.

1985-86

Min numera gode vän och grundare till BossaNova, Pier Bertolotto, värvade mig till sin supergrupp "Touch". Där blev jag kvar i två år och turnerade land och rike runt. Vi hade även fast engagemang i Stockholm på Alexandra´s, BZ, Albatross och Dixie Queen.
I Göteborg hade vi längre engagemang på Gamleport. Vi turnerade även över hela Italien. "Touch" blev en av Sveriges mest anlitade dansgrupper med både scen och TV framträdanden.

1984

Riktigt fullärd dansare var jag väl ändå inte så det var dags att söka nästa skola, nämligen yrkeslinjen på Dansakademien. Dan efter skolavslutningen bar det av till Ibiza för att jobba som DJ på "Chac Molle" i San Antonio. Väl hemma på höstkanten fick jag mitt första körjobb med Bob Manning. Det var en upplevelse!! Jag hann också med att spela in en singel med vår grupp "Take Five" fast nu med nytt namn, "Supereffect".

1983

Nu heter dansgruppen Sweethearts, och vi är bara tjejer. Bl a med min härliga väninna Sanna Ekman. Nu var det också dags att gå tillbaka till skolbänken (balettstången).
Det var en förberedande yrkeslinje på Balettakademien. Där slet jag i mitt anletes svett för att bli en utbildad dansare. Men för den skull slutade jag absolut inte att springa på disco på kvällarna :)

1982

Vid det här laget hade jag och 4 andra satt ihop en egen dansgrupp, Take Five. Vi fyllde det här året med en mängd dans och modeshower runt om i Sverige. Jag hann ochså klämma in reseledarjobb på Mallorca och Cypern för Club 33. Cyprioterna trodde att jag var "Coco" i "Fame" och jag sa inte emot... :)

1981

Nu var självförtroendet på topp och jag sökte mitt första modelljobb. Jag fick förståss nej, så det var bara att gå tillbaka till dansen där det gick bättre. Dansjobben ledde mig till mitt första "catwalk" jobb för Lois jeans. Snyggt va...?!
Det här året hann jag också att turnera Sverige runt för första gången med "Lena-Maria Gårdenäs show". Under 1981 hann jag också gå en DJ-utbildning.

1980

Brownsugar fortsätter att uppträda lite här och där. Nu var jag gammal nog att få vara med i dom "storas" dansgrupp, Chicken Chack. Den gruppen bestod av bl.a Vito och Emilio Ingrosso, Blossom Tainton, Dag Taylor.
Sommaren 1980 blev jag och Gigi Hamilton tillfrågade om vi ville vara med i den nybildade popgruppen "Freestyle". Vi tackade naturligtvis ja! Första singeln jag var med på "Vill Ha Dig" sålde massor och jag fick hänga upp min första guldskiva på väggen! Dom resterande lediga timmarna sprang man som en tätting mellan alla tuffa discon för att visa upp sina nyinlärda danssteg. :)

1979

Här började resan som skulle bli en bergådalbana av glitter och strass. Min första dansgrupp "Brownsugar" bildades och vi uppträdde flitigt på Bobbadilla.
Jag var ju inte tillräckligt gammal för att komma in på det häftigaste tonårsdiscot, Village. Bobbadilla var Stockholms första "riktiga" disco med 15 års gräns! Oj vad det var kul!! Nedan ser du biljetter som jag sparat.

Här är jag nyvaken mitt i mammas och pappas middagsbjudning. Jag fick inte vara med för jag var bara 4 år...